Liikenneasemayrittäjä Kai Oksanen: "Parempi myöhään kuin ei milloinkaan"

Neste Vesilaitoksentien yrittäjä Kai Oksanen siirtyi käyttämään HRSuuntia vuonna 2012. Kätevät toiminnallisuudet, hyvä asiakastuki ja paikallisuus ovat olleet tärkeitä valintaperusteita.

Neste Vesilaitoksentie on sijainnut samalla paikalla Raisiossa Ohikulkutien (nyk. Turun kehätie) varressa vuodesta 1995.

- Ison tien varressa oleva paikallisasema. Samalla konseptilla menty oikeastaan kaikki nämä vuodet. Pikaruoka tullut matkan varrella, ja pesu on nykyään pidempään auki, tiivistää yrittäjä Kai Oksanen.

HRSuunti on ollut Neste Vesilaitoksentiellä käytössä vuodesta 2012 lähtien. Siihen asti Oksasella oli työvuorolistojen tekemisessä ollut apuna Excel, mutta kommunikointi henkilökunnan kanssa tapahtui edelleen paperilapuin, tekstiviestein ja sähköpostein.

Toinen saattoi ilmoittaa mikä päivä ei sovi, toinen taas, että mikä sopii. Joskus jäi joku viesti huomaamatta, ja sain sitten vastailla “eikö vapaa onnistunutkaan” -kysymyksiin. Sitä tuli kiintiö täyteen. Kirjoitin hakukoneeseen ”työvuorolista”, ja HRSuunti tuli vastaan. Paikallisuus merkitsi valinnassa, ja päätin ottaa HRSuuntiin yhteyttä. Ja suoraan sanottuna parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Nyt esimerkiksi lomatoiveiden merkitseminen on helppoa, kun ne voi kirjata suoraan järjestelmään. Oksanen huomaa heti, jos joku solu on toiveen merkiksi värjätty. Merkinnästä jää myös aikaleima, joten päällekkäisyyksien sattuessa voidaan tarkistaa, kuka on esittänyt toiveen ensin.

Ohjelmaan perehdyttäminen uusille työntekijöille on sujunut helposti. HRMobi on kaikilla työntekijöillä ensisijainen työväline. Varsinkin nuoremmalle polvelle kännykän kautta toimiminen on luontevaa.

Palkanlaskennan Oksanen hoitaa edelleen itse.

- Olen halunnut pitää palkanlaskun vielä näpeissäni, mutta varmasti jossain vaiheessa ulkoistan senkin, nyt kun siinä on päässyt vauhtiin. Ehkä sitä vanhetessa laiskistuu ja oppii delegoimaankin, Oksanen naurahtaa.

Oksanen kehuu HRSuunnin asiakastukea.

Aina kun olen soittanut soittanut firmaan, olen saanut apua. Kaupan päälle on vielä usein vinkattu uusista ominaisuuksista, ja taas sitä on oivaltanut uutta.

HRSuunti on osoittautunut mainioksi taloushallinnon työkaluksi.

Perinteisesti olen seurannut lähinnä sitä, että meillä on tarpeeksi ihmisiä töissä kunakin hetkenä. Mutta nyt kun HRSuunti laskee palkat ja lisät reaaliajassa, saan työtunnin todellisen hinnan. Jos laskelma on punaisella, näen saman tien, onko paikalla liikaa väkeä.

Miksi HRSuunti sopii juuri liikennemyymälään?

Sen helppouden vuoksi, Oksanen toteaa.

Kaikkiaan Neste Vesilaitoksentiellä on yhdeksän henkeä töissä, heistä kaksi on tällä hetkellä äitiyslomalla. Vuokrapalvelun kautta on muutama työntekijä. Kahdella työntekijällä on tuntipankki käytössä. Huoltoasemalla on sekä keittiö- että myymälävuorot, mutta kaikki ovat liikenneasematyöntekijöitä. Työaika on arkena 6-20:30, lauantaina 7:30-18:30 ja sunnuntaina 9:30-18:15.

Moni työntekijä tekee töitä osa-aikaisena opiskelun ohella. Jokaisen opiskelijan lukujärjestyksen huomioiminen työvuorolistassa on helpottunut HRSuunnin myötä todella paljon.

30 vuotta yrittäjänä

Kai Oksanen on aloittanut yrittäjänä 1991, joten ensi vuonna juhlitaan yrittäjäuran 30-vuotisjuhlavuotta. Tänä keväänä juhlitaan 25-vuotista taivalta Raisiossa.

Yrittäjyys on tullut verenperintönä, 10-vuotiaana olin ensi kerran letkun jatkeena isän pyörittämällä Ruskontien Teboililla (nyk. Tampereen valtatie), oma yrittäjän taival alkoi Mustionkadun Kesoililla.nestevesilaitoksentie.fi

Palaa referenssisivulle