Jesse’s Dinellä on monta rautaa tulessa

Jesse’s Dine on Turun seudulla toimiva ravintolapalveluita tuottava yritys.

Jesse’s Dinen kokonaisuus rakentuu useammasta ravintolasta ja cateringista.

Toimipisteitä ja henkilökuntaa on paljon, joten parisen vuotta sitten työvuorovihkot ja kirjanpitäjällä juokseminen vaihdettiin HRSuunti-työvuorosuunnitteluohjelmistoon.

Jesse’s Dine -yritystä vetää keittiömestarikaksikko Jesse Söderlund ja Elmeri Mäki. Vuonna 2011 perustetun yrityksen ravintoloissa voi aterioida niin Skanssin lounasravintolassa, joka toimii yrityksen “pääkallopaikkana”, kuin myös Länsikeskuksen Citymarketin sisällä toimivassa lounasravintolassa. Kesäisin yritys kasvaa kahden golfklubin verran: Naantalin Aurinko Golf sekä Ruissalon Auragolf, jolloin työntekijämäärät myös kasvavat.

Lisäksi Lietoon Tuulissuolle ollaan avaamassa uutta ravintolaa, sekä loppuvuoteen heillä on vielä suunnitelmia tulossa lisää.

- Golfklubit ovat sesonkipaikkoja. Sesongin aikana on paljon tapahtumia ja silloin menee paljon ruokaa ja juomaa, Elmeri Mäki kertoo.

Tärkeä osa toimintaa on cateringpalvelut, joiden toimintasäde ulottuu Varsinais-Suomesta pääkaupunkiseudulle. Yritys pystyy hoitamaan cateringin pienistä juhlista aina rockfestivaaleihin saakka.

- Muutimme vastikään Skanssissa isompiin tiloihin, joissa voimme entistä paremmin palvella cateringasiakkaita. Täältä on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan. Catering on hyvää bisnestä, sillä asiakasmäärät ovat usein etukäteen tiedossa, joten hävikkiä on helpompi minimoida, Mäki kertoo.

Skanssissa toimivat myös kokkikoulu ja wine tasting. Kokkikoulussa asiakasporukka päättää illallisen aiheen, Jesse’s Dine vastaa reseptiikasta ja raaka-aineista. Ruoka valmistetaan itse, ammattilaisten opastuksella.

Kokkikotiin palvelu on erittäin suosittu ja sitä tarjotaan ympäri Suomea. Idea on tarjota asiakkaille ravintolatason palvelut astioineen ja viinisuosituksineen heidän kotonaan tai vaikka mökillä. Asiakkaan on helppo kutsua ystäviään kylään ja nauttia seurasta, ilman keittiön tuottamaa painetta.

Jesse’s Dinessä on noin kaksikymmentä henkilöä vakituisesti töissä, ja kesällä on muutamia sesonkityöntekijöitä.

HRSuunti otettiin yrityksessä käyttöön pari vuotta sitten

AIkaisemmin tehtiin työvuorolistat perinteiseen tapaan Excel-pohjaan. Paperityö lisääntyi sitä mukaa kun töissä tarvittiin lisää jengiä. Cateringissa oli käytössä usea eri työvuorovihko. Porukka merkkasi omiin tuntilappuihinsa tuntinsa, jotka me veimme tilitoimistoon.

Paikallinen ulottuvuus tärkeä.

HRSuunti Oy toimii Kaarinassa, eli aivan naapurissa, joten tapaamisten sopiminen on sujunut joustavasti. Arvostamme sitä, kun itse olemme usein todella tiiviisti töissä.

Käyttöönotto sujui hyvin.

Meille pidettiin noin tunnin perehdytys kahvin ääressä. Ohjekirjaakaan ei ole tarvinnut avata, järjestelmä on simppeli käyttää. Ja jos jotain kysyttävää on ollut, niin aina on voinut kysyä heiltä suoraan.

Henkilökunnalla on käytössä mobiiliversio HRMobi.

Mobi on erittäin kätevä käyttää ja saanut henkilökunnalta kiitosta. Varsinkin cateringissa, missä on muuttuvat työajat, on hyvä, että faktat tallessa. Ennen tuntui, että tuntilaput olivat aina eri paikassa kuin henkilökunta.

Helpottaa työnantajan ja kirjanpitäjän työtä

HRSuunti helpottaa omaa työtä, kun tieto työvuoroista menee suoraan kirjanpitoon. Enää ei itse tarvitse kiikuttaa papereita kirjanpitoon. Ohjelma laskee tunnit ja ilmoittaa palkat automaattisesti, kirjanpito vain tsekkaa että täsmää ja laittaa meille tiedon ja palkat maksuun. Tämä myös vähentää virheiden mahdollisuutta.Palaa referenssisivulle