Rinneravintoloiden vuorolistat päivittyvät internetiin

Talvitekniikka Ojala Ky pyörittää rinneravintolatoimintaa Himoksen hiihtokeskuksessa. Yhtiö on osa Hiihtokeskus Himosvuori -konsernia, ja sillä on kolme ravintolaa Himoksen rinteillä.

Taidamme olla aika erikoisuuksia rinneravintolamaailmassa, koska ruuan osuus myynnistä on peräti 70 prosenttia. Niimpä keittiö näyttelee työvuorosuunnittelussa isoa osaa, hallittavana on salien lisäksi kolme keittiötä. Sesongista riippuen henkilökuntaa saattaa olla nelisenkymmentä, joten välillä on aika hektistä, naurahtaa ravintolapäällikkö Janne Isotalo.

Isotalo itse on aino vakituinen henkilökunnan jäsen. Muut työntekijät kutsutaan töihin tarvittaessa. Ravintolat noudattavat rinteiden aukioloaikoja, jotka tietysti muuttuvat kelien mukaan. Työvuorot on mietittävä tarkkaan.-Se on ainoa vaihtoehto näillä leveyspiireillä, kun yhtäkkiä saattaa sataa vettä kuusi viikkoa putkeen. Välillä ravintolat ovat kiinni, välillä tehdään seitsemän päivää viikossa pitkää päivää. Olosuhteiden mukaan soitellaan lisää porukkaa tai sitten vuoroja perutaan.

Ilmoitustaululle käyttöä

HRSuunti Net on ollut käytössä Isotalon vetämissä ravintoloissa vuodesta 2008 lähtien. Kokemukset ovat olleet positiivisia.

Työntekijöillehän tämä on helpointa, kun listat ovat näkyvissä myös netissä. Isotalo kertoo palkkatietojen ilmoittamisen palkanlaskentaan helpottuneen huomattavasti.

Siinä missä aikaisemmin jouduin onkimaan toteutumaa listojen paperiversioista, nyt työntekijät päivittävät itse toteutuneet työtunnit netissä.

Tiedonkulku parani huomattavasti: pystyn lähettämään tiedon uudesta listasta tekstiviestillä ohjelmasta käsin. Ja ilmoitustaululle olen kirjoittanut jo vaikka mitä: Asiakastietojen päivityksiä, myyntikilpailujen julistuksia ja muita tiedotuksia. Työntekijät tykkäävät, että pääsee kotoa käsin tsekkaamaan, onko tullut uusia vuoroja ja mitä Himoksella tulevana viikonloppuna tapahtuu.

Käyttöönotto sujui helposti. Syksyllä henkilökuntaa koulutettiin ja heille jaettiin käyttäjätunnukset ja salasanat.

Nykypäivänä ei tällaisen ohjelman omaksumisessa ole mitään ongelmia. Jokaisella on kotonaan internet yhteys ja käyttökokemusta tietokoneesta. Viisi vuotta sitten tilanne olisi ollut aivan toinen, silloin ei ollut läheskään kaikilla nettiä.Hiihtokeskus Himos

Palaa referenssisivulle