Herrankukkarossa harakanvarpaat ovat historiaa

Turun seudulla toimivat Herrankukkaro Oy ja Höyrylaivaosakeyhtiö S/S Ukkopekka ovat tunnettuja rentoutumis- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksistaan. Herrankukkaro on suosittu työyhteisöjen virkistyspaikka, ja tuskin on turkulaista tai Turussa vieraillutta turistia, joka ei olisi nauttinut kesäillasta Vaakahuoneen Paviljongilla jazzia kuunnellen tai Höyrylaiva Ukkopekalla risteillen.

Yritysten työvuorolistojen laatiminen on haastavaa, sillä kuumimpana sesonkina henkilökuntaa on lähemmäs sata ja työvoiman tarve saattaa vaihdella eri toimipisteiden kesken nopeasti.

Vuonna 2007 töiden järjestämisessä ryhdyttiin käyttämään HRSuunti Net -työvuorosuunnitteluohjelmaa. Edistysaskel oli pitkä, sillä HRSuunti Netiin siirryttiin paperisista, käsin tehdyistä, seinälle laitettavista vuorolistoista. Aikaisemmin työvuorolista ja sen muutokset tehtiin lyijykynällä ja työntekijä sai tiedon töistään joko paikan päällä käymällä tai puhelimitse. Palkkatiedot perustuivat työntekijöiden itsensä täyttämiin tuntilistoihin, ja virheiden vaara oli suuri.

Tarkkuutta palkkatietoihin

Internetissä toimivana järjestelmänä HRSuunti Net on omiaan palvelemaan ympäristöä, missä toiminta on hajautettu.

  • Työvuorolista lähtee kerralla koko työporukalle sähköpostilla, joten tulkinnanvaraa ei ole. Samalla esihenkilö voi nopeasti tarkistaa kotonaan tai toimistossa ketä on vuorossa, Ukkopekan ja Herrankukkaron varatoimitusjohtaja Terhi Tammi kertoo.
  • Kun koko toiminta on muuttunut sähköiseksi, on työvuorolistoista vastuussa olevien esihenkilöidenkin työ nopeutunut. Varmuus ja kontrolli työvuorojen oikeellisuudesta on parantunut.
  • Järjestelmän käyttöönotto sujui juohevasti.
  • HRSuunti Net oli alkuinvestointina edullinen. HRSoftista saimme alkuperehdytyksen ja ohjelmiston peruskäyttö on muutenkin todella helppoa.Hollmén muistuttaa, että HRSuunti Netin käyttöönotto merkitsi myös selvää rahallista säästöä.
  • Lasku palkanlaskennasta työntekijää kohden putosi kolmanneksen, kun tietoja alettiin siirtää konekielisenä. Aikaisemmin tiedot lähetettiin faksilla, ja toimistossa yksi ihminen syötti taas tiedot heidän järjestelmäänsä. Hän joutui tulkitsemaan eri ihmisten harakanvarpaita ja sai tavan takaa soitella perään, että päättyikö tuo vuoro kello 16 vai 15!


Herrankukkaro Oy

Palaa referenssisivulle