Ruukki-idyllissä työvuorot sovitaan verkossa

Upeassa satakuntalaisessa ruukkimaisemassa pyörii Ahlströmin ruukkien ravintola-, majoitus- ja kokouspalvelutoiminta. Vuodesta 2013 lähtien yrityksessä on luotettu HRSuunti Net -ohjelmaan.

A.Ahlström Kiinteistöt Oy:llä on kaksi ruukkia, joissa työskentelee 20 työntekijää. Lisäksi tuntityöntekijöitä on noin 10. Työtehtävät vaihtelevat paljon ja yksi henkilö saattaa olla töissä ruukissa useassa vierastalossa saman vuoron aikana. Työvuorolistat laaditaan kahteen kohteeseen. Palveluliiketoiminnan keittiötoimintoja pyörittävä pitkän linjan keittiöpäällikkö Jukka Luojukoski laatii työvuorolistat yhdessä ravintola- ja myyntipäällikön kanssa.

– Olen täyttänyt listat käsipelillä eri ohjelmia käyttäen 1980-luvulta lähtien, mutta varsin-kin tiedonkulku on perinteisesti ollut työlästä: henkilökunnan jakaminen eri paikkojen välillä ja muu tiedottaminen on ollut vaivalloista sähköpostitse tai paperilappusilla, Luojukoski kertoo.

Tämän vuoden huhtikuusta lähtien Ahlströmin ruukkien palveluliiketoiminnassa ovat olleet käytössä sekä HRSuunti Net että HRWeb-työntekijäliittymä.

Tasapuolisuutta ja vaivatonta tiedonkulkua

Luojukoski kertoo uusien ohjelmien toimivan erinomaisesti.

Työvuorolistat ja vaikkapa kertyneet tunnit ovat kaikkien nähtävissä yhdessä paikassa. Lomien sekä aamu-, ilta- ja viikonloppuvuorojen jakaminen on tasapuolisempaa, kun yhdellä silmäyksellä näkee kuinka paljon kukin on tehnyt mitäkin.

Palaute työntekijöiltä on ollut positiivista. He korjaavat toteutuneet tunnit itse HRMobi-ohjelmassa, mistä tieto välittyy suoraan työvuorosuunnitteluun. Kiitosta saa myös ilmoitustaulu, jolle voi laittaa viestejä vaikkapa kotoa käsin. Sisäinen tiedonkulku toimii sujuvasti.

Työntekijöiden on helppo neuvotella työvuoroistaan tai vaikkapa suunnitella yhteistä vapaa-ajan toimintaa. Lisäksi olemme sopineet, että työvuorotoiveita voi syöttää suoraan ohjelmaan puolitoista viikkoa ennen listojen tuloa voimaan.

Kaikille työntekijöille annetaan henkilökohtainen perehdytys ohjelman käyttöön.

– Ohjelma on nopeasti omaksuttavissa, ja perehdytys ei vie puolta tuntia kauempaa. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen tehdään vielä tarkistus, että ohjelma on hallussa, Luojukoski kertoo.

Vanhan teollisuussuvun perintö

A. Ahlströmin nimi juontaa 1800-luvun lopulla Noormarkun ja Kauttuan ruukin ostaneesta Antti Ahlströmistä. Ruukit omistaa A. Ahlström Kiinteistöt Oy, joka puolestaan on Ahlström Capitalin tytäryhtiö.

Siinä missä Ahlströmin konsernista on kasvanut monialainen teollisuusyritysten rypäs, itse ruukkialueella on keskitytty korkealaatuiseen palveluun.

Ahlströmin ruukit tarjoaa majoitus- ravintola- kokous- ja juhlapalveluitaan Noormarkun ja Kauttuan idyllisissä ruukkimaisemissa. Molempien ruukkien keittiöt ovat saanut Chaîne des Rôtisseurs -kilvet.www.ahlstrominruukit.fi

Palaa referenssisivulle